Sisäänkirjautuminen

Taustatietoa FSOM suunnistuskilpailuista 9.-11.8.2019

FSOM (Finlands svenska orienteringsmästerskap) on vuosittain järjestettävä suunnistuksen mestaruuskilpailu. Tulevana kesänä toimivat OK Kristina ja Närpes OK kilpailujen isäntinä.  Kilpailuun osallistuvat suunnistusseurat rannikkoseuduilta Porvoosta Kokkolaan sekä Ahvenanmaalta. Osallistujia on n. 600 kuusivuotiaista aina yli 90 ikäisiin suunnistajiin.  Kilpailujen yhteydessä pidetään kolmipäiväinen nuorten suurleiri johon osallistuu 60-80 henkilöä.

Sprinttikilpailut järjestetään Kristiinankaupungissa perjantaina 9.8. alkaen klo 18, osallistujia on yleensä n. 400. Kristiinankaupunki on idyllinen merenrantakaupunki jossa pääsee ihailemaan kauniita puutaloja, kulkemaan kapeita kujia pitkin sekä nauttimaan upeasta vanhanajan miljööstä.  Kaupunki on tunnettu perunanviljelystä ja sen jatkojalostuksesta samoin kuin metalli- ,puu-, sahalaitos- ja metsäkoneteollisuudesta.

Sprintti juostaan aivan kaupungin sydämessä, lähtö- ja maalipaikat ovat ydinkeskustassa. Ihanteellinen ja yleisöystävällinen sijainti takaavat haastavan ja mielenkiintoisen sprinttikilpailun!

Pitkämatka suunnistetaan Närpiössä lauantaina ja viestit sunnuntaina. Pitkän matkan kisaan osallistuu yleensä n. 600 kilpailijaa ja viestiin n. 150 joukkuetta.

Närpiö on elinvoimainen kaupunki jossa on dynaaminen kansainvälisen leiman omaava elinkeinoelämä. Puutarhakaupunki tunnetaan tomaateista ja kurkuista sekä myös nykyaikaisista autonkori-, perävaunu ja jätehuoltoautojen valmistuksesta.

Kilpailukeskus sijaitsee merenranalla tanssipaviljongin vieressä. Toiminnat on keskitetty samalle alueelle jonne on helppo saapua, uimarantakin löytyy kilpailukeskuksesta. Kilpailumaasto on hyväpohjainen ja antaa hienot mahdollisuudet mielenkiintoisille rastiväleille reitinvalintoineen!

OK Kristina ja Närpes OK ovat jo pitkällä valmisteluissaan ja tekevät kaikkensa että FSOM 2019 tulee olemaan muistorikas mestaruuskilpailu. Toivomme että FSO-seurat ja suunnistajat varaavat jo nyt käyttöönsä viikonlopun elokuussa  9.-11.8.2019.

Lisätietoja ja uutisia päivitetään jatkuvasti kilpailujen kotisivulle.